Шановні покупці!

На час карантину
пропонуємо безкоштовну доставку
всіх груп продовольчих товарів мешканцям вулиць Мазепи,
Лаврської, Грушевського,
Московської, Омеляновича-Павленка
та інших в радіусі 1000м.

Сума замовлення - від 500 грн.

Звертатися за телефонами (контакти): або пишіть на ел.пошту
manager@greenfresh.com.ua 

Бережіть себе!
Бажаємо здоров’я!

dary.com.ua

 

 



 

 

Гриби печериці

Опис печериць

Шампиньоны, продажа, купитьПечериці - назва пластинчастих грибів із сімейства Печериць. Усього налічується понад 200 видів печериць з яких лише декілька видів неїстівні. Перші відомості про культивування печериць відносяться до початку XVII століття - коли їх почали вирощувати в Італії. До середини XVII століття культура печериць поширилася в Швейцарію та Францію, а вже в наступному тисячолітті - на території інших країн Європи. В даний час печериці є найбільш поширеним грибом і складають близько 75-80% від світового обсягу виробництва грибів. Їх вирощують в більш ніж 70 країнах світу, а основним виробником і експортером цих грибів є США, слідом за якими йдуть Франція, Великобританія, Нідерланди, Польща, Німеччина, Південна Корея і Тайвань.

Печериці вважаються делікатесом. Ці гриби мають приємний смак і чудовий аромат, який зберігається при високотемпературній обробці. З печериць готується величезна кількість страв, вони добре поєднуються з м'ясом, рибою, овочами та іншими продуктами, а окрім вживання в їжу у свіжому вигляді, їх також сушать, маринують і консервують.

Склад печериць

В 100 г печериць у середньому міститься:

  • Вода - 92.1 г
  • Білки - 2.5 г
  • Жири - 0.1 г
  • Вуглеводи - 3.5 г
  • Харчові волокна (клітковина) - 0.6 г
  • Попіл - 1.0 г

Вітаміни в печерицях:

  • Вітамін В1 (тіамін) - 0.09 мг
  • Вітамін В2 (рибофлавін) - 0.49 мг
  • Ніацин (вітамін В3 або вітамін РР) - 3.8 мг
  • Вітамін В5 (пантотенова кислота) - 1.5 мг
  • Вітамін В6 (піридоксин) - 0.11 мг
  • Фолієва кислота (вітамін В9) - 14 мкг
  • Вітамін В12 (цианокобаламін) - 0.1 мкг
  • Вітамін Е (токоферол) - 0.11 мг

Макроелементи в печерицях:

  • Калій - 447 мг
  • Кальцій - 18 мг
  • Магній - 9 мг
  • Натрій - 6 мг
  • Фосфор - 120 мг

Мікроелементи в печерицях:

  • Залізо - 0.4 мг
  • Марганець - 141 мкг
  • Мідь - 0.5 мг
  • Селен - 26 мкг
  • Цинк - 1.1 мг

Калорійність печериць

В 100 г печериць в середньому міститься близько 22 ккал.

Корисні властивості печериць

Печериці мають багатий вітамінний та мінеральний склад, що робить їх вельми корисним продуктом харчування. Завдяки великій кількості вітамінів групи В (зокрема вітаміну В2) печериці допомагають при нападах головного болю. Аргінін та лізин, що містяться в них, благотворно впливають на розвиток пам'яті та активізують розумову діяльність людини. Вони також нормалізують апетит, підвищують імунітет, знижують рівень «поганого» холестерину, зменшують ризик інфаркту та попереджають появу атеросклерозу.

При цьому корисні не лише свіжі, а й сушені печериці, зокрема їх рекомендують при виразках шлунку і дванадцятипалої кишки, та гепатиті.

Крім того печериці не містять цукрів і жирів, завдяки чому без обмежень можуть вживатися в їжу при ожирінні та цукровому діабеті, а через низьку калорійність і невисокий вміст натрію вони є відмінним компонентом в харчуванні при безсольовій дієті.

Печериці є відмінним джерелом легкозасвоюваного білка, причому містять у своєму складі всі незамінні амінокислоти.

Обережно, печериці!

Печериці на відміну від інших видів грибів практично не мають протипоказань, за винятком випадків індивідуальної нестерпності. Але варто бути обережним при вживанні печериць під час вагітності та при годуванні груддю, а також не допускати їх вживання у великих кількостях дітьми.

G Analytics
сайт создан компанией

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

поставка овощей оптом

продажа овощей с доставкой