Шановні покупці!

На час карантину
пропонуємо безкоштовну доставку
всіх груп продовольчих товарів мешканцям вулиць Мазепи,
Лаврської, Грушевського,
Московської, Омеляновича-Павленка
та інших в радіусі 1000м.

Сума замовлення - від 500 грн.

Звертатися за телефонами (контакти): або пишіть на ел.пошту
manager@greenfresh.com.ua 

Бережіть себе!
Бажаємо здоров’я!

dary.com.ua

 

 



 

 

Білі гриби

Заморожені білі гриби

Калорії, ккал: 34
Білки, г: 3.7
Жири, г: 1.7
Вуглеводи, г: 1.1

Білий гриб, він же боровик, отримав свою назву «білий» за унікальну особливість не темніти, при розрізанні, подальшої кулінарної або заготівельної обробці, що й відрізняє його від інших видів грибів. Білий гриб щонайкраще засвоюється травною системою і за змістом корисних мікроелементів і прекрасним смаковим якостям, йому немає рівних. З цієї причини «цар-грибом» люблять поласувати не тільки люди, а й лісові черв'яки, а також усяка утішна дрібниця, тому після збору рекомендовано вимочити білий гриб в підсоленій воді, це необхідно для того, щоб очистити його від ймовірних паразитів.

Калорійність білих грибів

Калорійність білих грибів складає 34 ккал на 100 грам продукту.

Склад білих грибів

Білі гриби містять в середньому до 90% води. Решта 10% розподілені приблизно так: до 4% припадає на білки, до 2% - клітковини, до 1,5% - вуглеводів, до 1% - жирів, до 1,5% - мінеральних речовин. У грибах багато солей, заліза, фосфору, калію і мікроелементів. У грибах людина отримує необхідні йому мікроелементи - цинк, марганець, йод і мідь. Майже всі їстівні гриби. А тому числі і білі гриби, містять вітаміни А, В1, С і РР.

Корисні властивості білих грибів

Поживну цінність грибів, як і інших продуктів, в значній мірі визначає загальний вміст амінокислот. Грибні білки в білих свіжих грибах містять велику кількість амінокислот, в тому числі, і незамінних і засвоюються організмом на 70-80%. За змістом останніх грибні білки порівняти з тваринними білками, тому-то часто гриби і порівнюють з м'ясом. Найбільш повний набір амінокислот (до 22) виявлений в білому грибі. Вміст білків і амінокислот у грибах сильно варіює залежно від виду, місцеперебування, віку і способу заготовки (калоризатор). Так наприклад, в молодих грибах білків більше, ніж у старих; в капелюшках більше, ніж у ніжках; в сушених грибах більше, ніж у маринованих.

Як показали дослідження, гриби за вмістом вітаміну В1 не поступаються зерновим продуктам. Вітаміну РР в них стільки ж, скільки його в дріжджах, печінці, а вітаміну В1 не менше, ніж у вершковому маслі. За вмістом білків вони перевершують будь-які овочі. У кілограмі сушених білих грибів білкових речовин удвічі більше, ніж в кілограмі яловичини, і втричі більше, ніж в такій же кількості риби.

Засвоюваність білих грибів

Правда, грибні білки засвоюються дещо гірше, ніж тваринні білки. Якщо гриби добре приготовані - подрібнені, проварені і просмажена, засвоюваність їх підвищується. Гриби містять цінні жирові речовини, які майже повністю засвоюються організмом людини (calorizator). Бульйон із сушених білих грибів у кілька разів калорийнее м'ясного. Сушені гриби по поживності перевершують навіть м'ясо і ковбасу. У білих грибах виявлено рідкісні антибіотичні речовини, що пригнічують деякі патогенні кишкові бактерії. Часте вживання білих оберігає від раку.

Доброю засвоюваності грибів заважає значний вміст у них клітковини, просоченої хітином. Хітин не тільки не перетравлюється в шлунково-кишковому тракті людини, а й утрудняє доступ травним соків і перетравлюваним речовинам. Засвоюваність грибів погіршаться, зокрема, також і тим, що грибні білки в основному належать до важко розчинним речовин.

Шкода і протипоказання білих грибів

Лікарі розцінюють гриби як нелегко перетравлюваних продукт. Тому грибні страви призначаються тільки для здорових людей.

G Analytics
сайт создан компанией

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

поставка овощей оптом

продажа овощей с доставкой