Шановні покупці!

На час карантину
пропонуємо безкоштовну доставку
всіх груп продовольчих товарів мешканцям вулиць Мазепи,
Лаврської, Грушевського,
Московської, Омеляновича-Павленка
та інших в радіусі 1000м.

Сума замовлення - від 500 грн.

Звертатися за телефонами (контакти): або пишіть на ел.пошту
manager@greenfresh.com.ua 

Бережіть себе!
Бажаємо здоров’я!

dary.com.ua

 

 



 

 

Броколлі

заморожена капуста брокколі

Калорії, ккал: 28
Білки, г: 3.0
Жири, г: 0.4
Вуглеводи, г: 5.2

Брокколі - однорічна овочева рослина сімейства капустяних, підвид цвітної капусти. Їстівні у неї ті ж частини.

Існує два основних види брокколі. Найбільш звичний - качан у формі парасольки з товстим стеблом і безліччю припасований друг до друга зелених суцвіть на його кінці. Інший вид брокколі італійська, або спаржева брокколі, являє собою безліч більш тонких стебел, які закінчуються невеликими суцвіттями. Також існує фіолетовий різновид брокколі.

Калорійність капусти броколі

Калорійність капусти броколі становить 28 ккал на 100 грамів продукту.

Склад капусти броколі

Брокколі - це прекрасний постачальник вітамінів С, РР, К, U і бета-каротину. Аскорбінової кислоти (вітамін С) в броколі майже в 2,5 рази більше, ніж в таких визнаних постачальниках цього вітаміну, як цитрусові.

За наявністю бета-каротину (провітаміну А - вітаміну краси та гарного зору) ця культура у багато разів перевершує інші овочеві культури і поряд з морквою і гарбузом є основним джерелом цього вітаміну (калоризатор). Так, одна порція, яка дорівнює приблизно одній склянці дрібно порубаних овочів брокколі (155 г), дає вітаміну С у два рази більше, ніж рекомендується до щоденного споживання, а вітаміну А - три чверті рекомендованої норми.

А ще брокколі виділяється серед овочів одним з найвищих рівнів вмісту вітаміну U (антіязвенний фактор), поступаючись тільки спаржі.

Крім того, брокколі - це багате джерело мінеральних речовин: за вмістом калію, кальцію, фосфору, натрію, заліза вона конкурує зі своєю найближчою родичкою - цвітною капустою, перевершуючи її в два рази за змістом не тільки мінеральних солей, але і білка.

Корисні властивості капусти броколі

Капуста брокколі - один з найкорисніших овочів, справжня комора вітамінів і мінералів. Крім високого вмісту вітаміну С, фолієвої кислоти, калію, бета-каротину і клітковини, в брокколі є антиоксиданти та інші речовини, що знижують ризик виникнення серцево-судинних і ракових захворювань. При всіх цих достоїнствах брокколі смачна, вельми проста в приготуванні і майже не містить калорій. Завдяки величезному спектру фізіологічно активних речовин брокколі особливо рекомендується людям з серцевою недостатністю та розладами нервової системи. Хлорофіл, що входить до складу капусти, благотворно впливає на склад крові, а сформувалася, але не видна оці пилок у головках брокколі, має лікувальну властивість (calorizator). До того ж капуста брокколі вважається одним з кращих антисклеротичну коштів.

Про те, що броколі є відмінним профілактичним засобом проти раку, стало відомо не так давно. У ході дослідження, проведеного медиками з коледжу Джона Хопкінаса, було встановлено, що в броколі міститься особлива речовина сульфорафан, яка вбиває бактерії, що викликають деякі види виразок шлунка, а також перешкоджає розвитку раку цього органу. Більш того, сульфорафан вбиває навіть ті бактерії, які несприйнятливі до антибіотиків.

Капуста брокколі в кулінарії

Брокколі відварюють, смажать, подають до столу з меленими сухарями, сметаною, маслом, майонезом. З неї готують супи, рагу. Можна подавати її в сирому вигляді - в салаті або окремо з соусом. Можна приготувати з розігрітим маслом і свіжомеленим перцем.

<< Назад

G Analytics
сайт создан компанией

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

поставка овощей оптом

продажа овощей с доставкой