Шановні покупці!

На час карантину
пропонуємо безкоштовну доставку
всіх груп продовольчих товарів мешканцям вулиць Мазепи,
Лаврської, Грушевського,
Московської, Омеляновича-Павленка
та інших в радіусі 1000м.

Сума замовлення - від 500 грн.

Звертатися за телефонами (контакти): або пишіть на ел.пошту
manager@greenfresh.com.ua 

Бережіть себе!
Бажаємо здоров’я!

dary.com.ua

 

 



 

 

Зелений горошок

Купити заморожений зелений горошок

Калорії, ккал: 73
Білки, г: 5.0
Жири, г: 0.2
Вуглеводи, г: 13.8

Зелений горошок - рід трав'янистих рослин із сімейства Бобові.

Горох широко культивували в Стародавній Індії та Стародавньому Китаї, де він є символом родючості і багатства. У Стародавній Греції і Стародавньому Римі горох був основною їжею бідного люду, а у Франції XVI в. горох з підсмаженою свинячим салом подавався і за столом короля, і за столом простолюдина.

В Іспанії, як і в Росії, одним з найулюбленіших страв була горохова юшка з шинкою (калоризатор). Високо оцінили і полюбили горох німці. Вони широко його культивували, готували з нього безліч страв, а в XIX ст. в повсякденному раціоні німецьких солдатів з'явилася навіть горохова ковбаса. Але такий всенародної любові, як у Росії, «цар-горох» не має ніде в світі.

Зрілі насіння гороху вживають в їжу вареними, переробляють на крупу та борошно.

Існує кілька сортів гороху.

  1. Горох лущильний - характеризується гладкою поверхнею зерна. Сухе зерно використовується для приготування супів та інших варених страв. Переспілі зерна стають борошняними на смак.
  2. Горох мозковий - зерно в стиглому стані зморщене, містить велику кількість сахарози, використовується для виготовлення консервів, для варіння не придатний, оскільки не розм'якшується під час теплової обробки.
  3. Горох цукровий - вживається в їжу цілком, не стає гумовим, володіє солодким смаком.

Калорійність зеленого горошку

Калорійність зеленого горошку становить 73 ккал на 100 грам продукту.

Склад зеленого горошку

У зеленому горошку, горосі зрілому багато (5-7%) незамінного білка, підвищений вміст цукрів (від 5 до 7,5%), 1-3% крохмалю, 6-7% жиру. У насінні кращих сортів зеленого горошку міститься крохмаль з 45% і більше амілози. У міру дозрівання гороху вміст цукрів зменшується, а білка і крохмалю збільшується.

За змістом лимонної кислоти горошок перевершує картопля. Зелені насіння і недостиглі боби багаті вітамінами. Відрізняється високою біологічною активністю. У ньому вітамінів групи В міститься в 2 рази більше, вітаміну В2 - в 1,5 рази івітаміна РР - в 5 разів більше, ніж в грубих сортах хліба (які вітамінами багатшими, ніж хліб вищих сортів). Високим вмістом незамінних амінокислот відрізняється сирої зелений горошок, але при варінні воно скорочується майже наполовину. Калорійність його в 1,5-2 рази вище, ніж інших овочів і картоплі.

Користь і шкода зеленого горошку

Горох містить піридоксин, що бере участь у розщепленні і синтезі амінокислот. Недолік цього вітаміну викликає дерматит і судоми. За великий вміст селену горох розглядають, як антиканцерогенну засіб. Зелений горошок блокує надходження в організм радіоактивних металів.

У народній медицині відвар бадилля і плодів гороху застосовують, як сечогінний засіб, що сприяє розчиненню каменів у нирках (calorizator). Горохову борошно використовують як припарок для розм'якшення фурункулів і карбункулів. Горох знижує ймовірність онкологічних захворювань, інфаркту, гіпертонії. Вживання гороху, в будь-якому вигляді, уповільнює процес старіння шкіри і всього організму вцілому. Білок гороху містить незамінні, для нашого організму, амінокислоти: лізин, метіонін, триптофан, цистин і др.

Зелений горошок в кулінарії

Зелений горошок вживають свіжим і консервованим. Його додають в супи, м'ясні та рибні страви, запіканки і каші, страви з птиці і дичини. Консервований зелений горошок широко використовується при приготуванні салатів, надаючи їм особливу родзинку в смаку.

<< Назад

G Analytics
сайт создан компанией

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

поставка овощей оптом

продажа овощей с доставкой